LÁTKY BABUKA

Látky na domáce šitie_hotové produkty s látkami a nožnicami

ČO OBSAHUJE BALÍČEK S LÁTKOU?

V každom balíčku nájdete látku s predtlačeným strihom. Strih je tlačený na bavlnený satén, ktorý je pevný ale zároveň hebučký na dotyk. Z látky ušijete hračku aj vankúšik ( v prípade, že ste si vybrali látku Had Kubo, tak takmer dvojmetrového hada). Nie je teda potrebné dokupovať ďalšiu látku. Všetky diely jednoducho vystrihnete a môžete začať so šitím.

V balení nájdete tiež podrobný obrázkový návod. Krok po kroku vás prevedie celým procesom šitia hračky aj vankúšik. Ak by ste si predsalen nevedeli rady, na našom YouTube kanále nájdete aj podrobný videonávod. 

Látka_v pralese_obal a návod
Látka_v pralese_panel

ČO TEDA POTREBUJEM DOKÚPIŤ?

1. VÝPLŇ

Výplň si vyberiete podľa svojich preferencií. Vankúšik aj hračku viete naplniť čím koľvek, čím by ste plnili klasické vankúše. Pokiaľ chcete ušetriť, či už finančne alebo planétu, môžete použiť výplň zo starého vankúša. Ak vás limitujú zdravotné obmedzenia, ako alergie, odporúčame poradiť sa o vhodnom materialy v galentérii.

V našom návode odporúčame guľôčky z dutého vlákna, ktoré sú cenovo dostupné, dobre sa s nimi pracuje, vydržia pranie v práčke a zoženiete ich v každej predajni s doplnkami na šitie.

Pokiaľ sa rozhodnete pre inú výplň, odporúčame informovať sa o tom, či je možné hotový výrobok následne prať v práčke.

Guľôčky z dutého vlákna

KOĽKO VÝPLNE BUDEM POTREBOVAŤ?

Na výplň vankúšika budete potrebovať približne 150g guľôčok z dutého vlákna, na výplň hračky necelých 200g. Dokopy teda odporúčame pripraviť si cca 350 g výplne. Pokiaľ používate inú výplň, váha sa môže líšiť.

Pokiaľ šijete hada Kuba, budete na neho potrebovať cca 800g výplne.

Odporúčame výrobky naplniť o niečo viac, ako si predstavuje finálny výsledok. Po prvom opraní výplň mieren splasne.

Látka_v pralese_hotové výrobky

A ČO SPEVNENIE UŠIEK?

Ušká môžete podšiť tenkým vlizelínom ( vatelínom). Nie je to síce nutné, ale ušká vám s ním budú lepšie držať tvar. Odporúčame najmä pre zvieratká s väščími uškami ako zajačik či opička.

 

2. NIŤ VHODNEJ FARBY

K šitiu budete samozrejme potrebovať niť. Môžete si vybrať nite presne podľa farby vašej látky alebo siahnite po neutrálnej farbe. Pri väčšine našich látok dosiahnete dobré výsledky so svetlou béžovou.

Na niti nedporúčame šetriť. Vyberte si kvalitnú niť, vhodnú do vášho stroja. Uľahčíte si tým šitie a výsledný produkt bude kvalitnejší. Nemusíte sa obávať praskania švou.

ČO ĎALŠIE BUDEM POTREBOVAŤ?

1. NOŽNICE

Bavlnený satén je pevný a strihá sa ľahko. Nebude teda potrebovať drahé profesionálne nožnice. Postačia vám bežné krajčírske nožnice alebo aj väčšie ostré nožnice na papier.

Zísť sa môžu tiež malé nožničky na odstrihávanie nitiek či zastrihávanie okrajov.

2. ŠPEDLÍKY ALEBO ŠTIPCE

Nám sa dobre osvečili fixačné štipce, ktoré kúpite v každej galentérii a 20 kusov vás víde na približne 5 €. Dobre sa s nimi pracuje a dobre držia. Navyše nehrozí, že by vám na látke nechali dierku.

Pokiaľ sa šitiu nevenujete často a nechcete teda veľmi investovať do tejto záľubym dobre poslúžia aj klasické špendlíky.

Skúsenejšie šičky by mali šitie zvládnuť aj bez fixácie. Jednotlivé diely na sebe dobre sedia a tak nie je úplne nutné špendliť si diely k sebe.

Špendlíky farebné

3. CERUZKA

Pokiaľ ste v šití ešte neistí odporúcame prekresliť si okraje na rubovú stranu. Postačí vám na to obyčajná ceruzka.

4. ŠIJAČI STROJ

Samozrejmosťou je šijací stroj. Úplne vám postačí bežný domaci šijací stroj.

Dievča šije na šijacom stroji

SÚ LÁTKY VHODNÉ PRE ZAČIATOČNÍKOV?

Jednoznačne áno! Strihy sme navrhovali tak, aby bolo šitie čo najjednoduchšie. Navyše ku každej látke je pribalený podrobný obrázkový návod.

Šitie zvládnu aj úplný začiatočníci alebo staršie deti, ktoré sa chcú zoznámiť so šijacím strojom. Výsledok ich určite povzbudí k rozvíjaniu tejto novej záľuby viac ako nudné vrecúško na prezúvky so zbytkovej látky.

ŠIŤ VIEM. MÁ PREDTLAČENÝ STRIH PRE MŇA ZMYSEL?

Vytvoriť dobrý strih na hračku nie je hračka. Takže aj šicí pokročilec určite ocení ako rýchlo a jednoducho sa dá ušiť hračka a vankúčik, ktorú si ratolesť určite zamiluje. Bola predsa ušitá s láskou 🙂

Látka s predtlačeným strihom Láskyplná - hotové výrobky na látke pripravenej k šitiu

AKO VEĽKÉ SÚ UŠITÉ VÝROBKY?

Ušitá hračka má výšku približne 40 cm bez ušiek a asi 23 cm na šírku.

Vankúšiky sa výrezne líšia tvarom, teda aj rozmermi ale v priemere majú cca 28 x 23 cm, teda sú o niečo menšie ako naše hotové vankúšiky. Sú teda veľmi vhodné napríklad na cesty, keďže nezaberú toľko miesta.

Pokiaľ ste sa pustili do šitia hada, počítajte s tým, že nový kamarát bude dosť veľký. Na dĺžku bude meriať vyše 180 cm a v obvode bude mať cca 40cm. Skvelo ho teda využijete napríklad ako mantinel do postieľky.

Had_detail_rozmery

Teraz už viete všetko, čo treba vedieť pre kúpou našej látky. Stačí si teda iba vybrať:

Alebo si prezrite celú kolekciu tu: LÁTKY

Vidonávody nájdete na našom YouTube kanále tu: VIDEO NÁVODY

Babuka zbiera Cookies pre Váš lepší zážitok z nakupovania.