Jarné omaľovánky a aktivity pre deti

jarné omaľovánky a aktivity pre deti_blog_ilustračná foto

Jarné omaľovánky na stiahnutie

Máme tu prázdniny a mnohí z nás si lámu hlavu nad tým, ako zabaviť deti počas týchto dní. Najradšej by sme už vybehli do prírody a na výlety. Predpoveď počasia ale na najbližšie dni neveští nič dobré. Obzvášť večery sú veľmi chladné. Omaľovánky a aktivity  pre naše ratolesti teda určite prídu vhod. Pripravili sme si pre vaše ratolesti hneď niekoľko aktivít, s ktorými sa určite zabavia. V súbore na vytlačenie, ktorý nájdete na konci tohoto článku nájdete klasickú omaľovánku, kvietky rozkvitajúce vo vode aj vyfarbovanie podľa hracej kocky.

Omaľovánka pre deti ovečka Lujza

Vytlačte si omaľovánku s motívom kamarátky ovečky Lujzy, ktorú poznáte z našich vankúšikov či batôžtekov. A nezabudnite, že fantázii sa medze nekladú. Výsledná farebnosť aj technika je len a len na malom omelcovi. Môžete použiť klasické farbičky či fixy, alebo vyskúšať vodové či prstové farby.

Aktivita rozkvitanie kvietkov

S touto aktivitou ste sa možno už stretli. Naše deti veľmi baví a opakovane a radi sa k nej vracajú. Samé ma prosia, aby sme vystrihli „také kvetinky, čo sa dajú do vody“. Vždy sme ich pracne kreslili, a tak sme to dnes vyriešili raz a navždy. Vytvorili sme si kvietky na vytlačenie a tak sa k nim budeme môcť kedykoľvek vrátiť, jednoducho vytlačiť a deti sa môžu hneď zabávať s ich vyfarbovaním, vystrihovaním a následním vkladaním do vody.

Aj vy sa môžte so svojimi deťmi zabaviť s touto milou aktivitou. Stačí si vytlačiť kvietky zo súboru, ktorý nájdete na konci tohoto článku. Vyfarbite ich podľa svojej fantázie. Odporúčame použiť fixky, voda sa z nich zafarbí, a deti z toho majú veľkú radosť. Farebné kvietky povystrihujeme a lupienky jeden po druhom prehneme smerom do stredu. Kvietok sa nám tak zavrie a keď ho opatrne položíme na vodu, začne sa pomaly otvárať a rozkvitať. Odporúčame na túto aktivitu použiť papier s vyššou gramážou, ktorý sa bude rozmáčať pomalšie a výsledný efekt bude krajší.

Omaľovánky pre deti trochu inak

Maľovanie podľa hracej kocky

Poslednou jarnou aktivitou, ktorú sme dnes robili je vyfarbovanie podľa hracej kocky. Predlohu si opäť vytlačíte zo súboru na konci tohoto článku. Ďalej budete potrebovať hraciu kocku, napríklad z hry Človeče nehnevaj sa a obľúbené farby. Môžete použiť farbičky, fixy, voskovky či vodové farby. Vyfarbovali sme postupne jeden kvietok za druhým. Hodili sme kockou a podľa čísla, ktoré nám na nej padlo sme vybrali farbu pre kvietok, ktorý bol na rade. Deti si tak zábavnou formou precvičujú čísla a učia sa postpovať podľa dopredu určených inštrukcií.

Pre túto aktivitu sme vytvorili dve verzie. Jednu, ktorú stačí vytlačiť a začať maľovať a druhú bez určených farieb. Pred tým, ako začnete, vyfarbite štvorce na spodku omaľovánky obľúbenými farbami malého umelca, tými, ktoré sa potrebuje ešte naučiť alebo jednoducho tými, ktoré máte práve k dispozícii.

Želáme vám príjemné tvorenie, krásne prázdniny a tie najkrajšie veľkonočné sviatky :).

Omaľovánky a aktivity pre deti nájdete tu: Jarné omaľovánky a aktivity pre deti

Babuka zbiera Cookies pre Váš lepší zážitok z nakupovania.