Kolekcia Lesomil

Brunďo je Lesomil - blog úvod

Kolekcia Lesomil pre milovníkov lesných zvieratiek

S kolekciou Lesomil jednoducho zľadíte izbičku milovníka lesných zvieratiek v príjemných zemitých farbách. Neutrálne tlmené farby vhodné pre chalpčekov aj dievčatká. Vankúšik medveď Brunďo pre krásne sny, batôžtek na uloženie drobností či na výlet. Najväčšiu radosť však deťom spraví predtlačená látka, z ktorej im môžete ušiť hneď dvoch kamarátov. Hračku medvedíka aj vankúšik zajačika s dlhokánskymi ušami.

Návod na to, ako jednoducho a rýchlo sa dajú ušiť nájdete na našom Youtube kanále tu.

Celú kolekciu Lesomil nájdete tu.

 

Brunďo je Lesomil

Brunďo je Lesomil. V lese sa cíti ako doma. Počkať. Vlastne, on je v lese doma. Miluje kľudné tiché dni, keď sa môže započúvať do spevu vtáčikov, šuchotu lístia, pozorovať lesné včielky, ako usilovne zbierajú nektár, z ktorého bude jeho obľúbený med. Popri tom si užíva osviežujúci vánok na čistinke.

Kolekcia Lesomil ilustraácia strom v lese, medveď, zajac a sova

Ale má rád aj hry so svojimi kamarátmi. So zajkom, ktorý neobsedí ani na chvíľu sa hrávajú na lesnú schovávačku alebo hľadajú lesné poklady. So sovičkou si užíva tajomno, ktoré so sebou prináša do lesa noc. A nemožno nespomenúť ani jeho záľubu, ktorú našiel v hubárčení. Popri hubách často nájde aj chutné maliny či jahody. Pri svojich potuľkách sa vždy niečo nové naučí, veď les skrýva nespočetné množstvo zaujímavosíi. Máte aj vy doma lesomila?

Batohy pre deti - dievčatko nosí batôžtek medveď Brunďo na prechádzke v lese
Chlapček pri poobednom spánku s hračkou meveďom

Kolekcia inšpirovná tým, ako vedieme deti k láske k prírode

Nutnosť ochrany prírody je dnes každodennou témou v škôlkach a školách, v detských aj nedetských programoch a kampaniach. My tomu fandíme, avšak veríme, že na to, aby to naše deti nevnímali iba ako prázdne slová, je treba viesť ich k láske k  prírode a učiť ich o jej dôležitosti pre nás.

Inšpiráciou pre kolekciu Lesomil nám boli naše časté prechádzky do okolitých lesov. Medveďa v našich končinách asi nestretneme, zato majú deti veľkú radosť, keď nám cez cestu prebehne srnka alebo zajac, alebo keď vidia dravého vtáka ako krúži po oblohe. Nezaháľa ani škôlka a škola. Stretnutia s lesníkmi, pomoc pri vysádzaní stromčekov, čistenie lesa od odpadkov či vešanie príbytkov pre vtáky sa stali každoročnými tradíciami a deti sa na to zakaždým tešia. 

K láske k prírode deti učíme aj doma na záhradke. Spoločne sadíme kvietky a potom pozorujeme, ako okolo nich lietajú včielky a motýle, pestujeme vlastnú zeleninu a s láskou sa staráme o našu mačku Belle a sliepky. Každú jar sa deti tešia, keď sa do hniezd na dvore vrátia vtáky a sledujeme, kedy sa vyliahnú vtáčatká.

 

 

Babuka zbiera Cookies pre Váš lepší zážitok z nakupovania.